Schrack Technik d.o.o.
  • Zgodovina podjetja

Schrack Technik je v Sloveniji z Vami že več kot 25 let

Poslovalnice

Leta 1991 je bilo uradno ustanovljeno podjetje Schrack Energietechnik d.o.o. s sedežem v Slovenj Gradcu. Zelo ugodni odzivi iz slovenskega trga so nas vzpodbudili, da smo leta 1994 odprli poslovalnico Maribor v Hočah. Le leto kasneje smo se odločili še za poslovalnico v Ljubljani in s tem nekako pokrili slovensko tržišče.

Store

Z idejo, kako še bolj ugoditi kupcem in jim ponuditi celotni prodajni program smo se ukvarjali kar nekaj časa in v letu 2009 se je ideja realizirala. V poslovalnici Maribor smo preuredili skladišče v tako imenovani STORE. STORE predstavlja naš katalog v "živo". S preureditvijo klasičnih skladiščnih regalov v STORE regale smo dosegli, da imamo stalno na zalogi več kot 2.000 izdelkov. Preuredili smo klasično skladišče v urejeno in prijetno okolje. Pozitivni komentarji naših zvestih kupcev so nas vzpodbudili, da smo leto dni kasneje enak STORE odprli tudi v poslovalnici Ljubljana.

Spletna trgovina

Naša želja, da vam kupcem ponudimo še več, nas je pripeljala do odločitve, da odpremo še spletno trgovino, ki vam bo na razpolago štiriindvajset ur na dan in sedem dni na teden. To smo realizirali pred kratkim. V naši novi spletni trgovini imate na razpolago 15.000 različnih izdelkov z vsemi potrebnimi tehničnimi podatki, kar vam bo olajšalo izbiro. Naš inteligentni iskalnik vas bo v nekaj korakih pripeljal do želenega izdelka. Na naši spletni strani zahtevajte uporabniško ime in geslo in trgovina vam je odprta.

Schrack Technik skupina

Podjetje se je v začetku 90-ih let razvilo iz podjetja Schrack AG, ki je v prejšnjem stoletju pisalo zgodovino industrije.

Že leta 1914 je Dr. Eduard Schrack vzbudil pozornost z izumom optičnega sistema za stereometrijo za merjenje terena. Leta 1918 je razvil prvo avstrijsko industrijsko izdelano radijsko cev.

Podjetje Schrack AG je bilo ustanovljeno leta 1920 in se je ukvarjalo predvsem z razvojem, proizvodnjo ter distribucijo telefonskih sistemov, radijski naprav, varnostnih stikal in sistemov za požarni alarm. V dolgi zgodovini se je podjetje Schrack razvilo v tehnološko podjetje, ki združuje sistemske rešitve in močno blagovno znamko.

V začetku 90-ih let smo začeli korenito povečevati prodajni program in naredili prve korake širjenja v Vzhodno Evropo. Konec leta 2002 je podjetje Schrack prevzelo in v celoti integriralo avstrijsko podjetje „Highspeed Cabling“.