Schrack Technik d.o.o.

Varstvo podatkov

IZJAVA O VARSTVU PODATKOV – SCHRACK TECHNIK d.o.o.

1. O NAS

Mi, podjetje Schrack Technik d.o.o. (na kratko tudi "mi" ali "Schrack") jemljemo varstvo podatkov zelo resno ter spoštujemo vašo zasebnost. Vaše osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo le z vašim soglasjem ali če obstaja druga pravna podlaga v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (SUVP/GDRP) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP); in to v skladu z določbami o varstvu podatkov in civilnopravnimi predpisi. Zbirajo se samo tisti osebni podatki, ki so (i) potrebni za izvajanje in razvoj našega poslovnega odnosa, (ii) za ponudbo izdelkov in storitev (zlasti obdelava podatkov za krepitev odnosa s strankami in za namene trženja) ali (iii) so potrebni za varnost informacijske tehnologije ali tiste, ki ste nam jih prostovoljno dali na razpolago.

2. KATERE PODATKE OBDELUJEMO

Nekatere svoje osebne podatke nam posredujete pri komuniciranju z nami na enem od naših prodajnih kanalov, na primer pri vnosu vaših podatkov za ustvarjanje uporabniškega računa ali pri kontaktiranju z vprašanji. Nekatere od teh pridobimo s sledenjem uporabe naših spletnih strani ali aplikacij, na primer z uporabo tehnologije, kot so piškotki.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

Osebna identifikacija:  npr. vaše ime in priimek, spol, vaš podpis.

Kontaktni podatki: npr. vaš poslovni e-poštni naslov, poslovni poštni naslov, poslovna telefonska številka in drugi podobni kontaktni podatki, kot je vaš naslov za dostavo.

Podatki uporabniškega računa: npr. datum ustvarjanja računa, številka računa, uporabniško ime, gesla računov in varnostne informacije, uporabljene za preverjanje avtentičnosti in dostop do računa.

Podrobnosti vaše pogodbe: Ko z nami sklenete pogodbo, shranimo podatke, ki so potrebni za naš poslovni odnos.

Finančni podatki: potrebni podatki za obdelavo plačil pri vaših nakupih, kot so podatki o bančnem računu ali podatki o kreditni kartici. Podatke povezane s plačilnim sredstvom (številka kreditne kartice, datum poteka in varnostna koda), obdelujejo naši ponudniki plačilnih storitev. Če zaprosite za plačilo na odlog, bomo vaše podatke zbrali za oceno kreditne sposobnosti in višine plačila na odlog pri instituciji za ocenjevanje kreditnega tveganja.

Nakupi: npr. podatki o ponudbah, ki jih zahtevate, o oddanih naročilih in o opravljenih nakupih. Če imate pri nas račun, hranimo tudi podatke o vašem stanju računa in vseh zapadlih plačilih.

Podatki o lokaciji: podatki o vaši lokaciji za namene dostave in vodenje kontaktnih podatkov.

Komunikacija z nami: vsebina vaših sporočil, e-poštnih sporočil, pisem ali telefonskih klicev, kot so povratne informacije in ocene izdelkov ali vprašanja in informacije, ki jih pošljete našim komercialistom.

Video nadzor (CCTV): Ob vstopu v naše poslovalnice ali druge stavbe našega podjetja, vas naše varnostne kamere lahko posnamejo. Nekatere naše kamere za video nadzor upravlja neposredno Schrack, druge pa nadzoruje zunanji ponudnik storitev. Posnetke video nadzora bomo redno brisali, razen če bodo uporabljeni za preiskavo domnevnega kaznivega dejanja ali incidenta.

Podatki o mobilni napravi: npr. ID vaše mobilne naprave in informacije o vašem vzorcu uporabe. Te informacije se uporabljajo za pošiljanje prilagojenih ponudb po e-pošti, SMS-u ali potisnem sporočilu (push notification). Če uporabljate storitve Schrack, lahko prejemate potisna obvestila o stanju naročila, navodilih za dostavo ali obvestila o ponudbah. Potisna sporočila lahko prejemate tudi, če aplikacija ni odprta. Kot pri drugih aplikacijah, lahko sprejem potisnih sporočil blokirate preko nastavitev v pametnem telefonu. Obvestila znotraj odprte aplikacije so nato še vedno omogočena.

3. ZAKAJ POTREBUJEMO VAŠE PODATKE

Vaše osebne podatke uporabljamo za poslovni odnos z vami. K temu spada:

  • Obdelava za izpolnjevanje pogodbe.
  • Izboljšanje naših izdelkov in storitev.
  • Obdelava in analiza podatkov za namene trženja (npr. imenik, obvestila, neposredno trženje, izdelava profila).
  • Upoštevanje zakonodaje.
  • Reševanje pravnih sporov.
  • Varnostni ukrepi (zaščita pred goljufijami, varnost informacijske tehnologije ...).

 

4. POSREDOVANJE VAŠIH PODATKOV IN NAŠ ODNOS Z DRUGIMI STRANKAMI

Za izvedbo vašega naročila je morda potrebno ali pravno zavezujoče, da vaše podatke posredujemo tretjim osebam (npr. ponudnikom storitev, ki jih uporabljamo in jim posredujemo podatke itd.) ali sodiščem ter upravnim organom. Vaši podatki bodo posredovani izključno na podlagi Splošne uredbe o varstvu podatkov (SUVP/GDPR), zlasti za izvedbo vašega naročila, ali na podlagi vašega predhodnega soglasja. Uporabljajo se naslednji ponudniki tretjih oseb:

  • Google Analytics
  • New Relic
  • Facebook/Instagram

 

5. SHRANJEVANJE VAŠIH PODATKOV

Podatkov ne bomo shranjevali dlje, kot je potrebno za izpolnjevanje posameznega namena, zlasti če je to potrebno za izpolnjevanje naših pogodbenih ali pravnih obveznosti ter za obrambo pred odškodninskimi zahtevki.

 

6. VAŠE PRAVICE

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko uveljavljate katerokoli od pravic. Imate naslednje pravice:

Pravica dostopa posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki (člen 15 GDPR): Pravico imate izvedeti ali obdelujemo vaše osebne podatke. Pridobite lahko kopijo vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, skupaj z drugimi informacijami o tem, kako jih obdelujemo;

Zahtevek za popravek (člen 16 GDPR) nepravilnih osebnih podatkov ali za dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov.

Ugovor o uporabi vaših osebnih podatkov za določene namene (npr. namene trženja).  

Omejitev (člen 18 GDPR): Pravico imate zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov v nekaterih okoliščinah.

Brisanje vaših osebnih podatkov (člen 17 GDPR).

Prenosljivost (člen 20 GDPR): Pravico imate do prejema kopije osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali ali prenos kopije drugemu podjetju (v strojno berljivi obliki).

Prav tako se lahko obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov iz točke 8. Poleg tega imate možnost pritožbe na: Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

 

7. PIŠKOTKI

Piškotek je majhna datoteka, ki se ob obisku spletnega mesta shrani na vaš računalniku. Zasnovan je posebej za zbiranje podatkov o vaših premikih na spletni strani in za zagotavljanje osebno prilagojenih storitev. Piškotke na vašem računalniku upravlja vaš spletni brskalnik.

S piškotki vam pomagamo učinkovito krmariti po naši spletni strani in opravljati določene funkcije, vključno z analizo prometa na spletni strani. Piškotki vas lahko prepoznajo tudi ob naslednji prijavi in vam ponudijo vsebino, prilagojeno vašim željam in interesom. Nekateri piškotki lahko zbirajo osebne podatke, vključno s podatki, ki jih razkrijete, kot je vaše uporabniško ime, ali ko vam piškotki sledijo, da prikažejo ustreznejšo oglaševalsko vsebino.

Tako kot večina spletnih strani tudi to spletno mesto uporablja piškotke, ki jih je mogoče razvrstiti v naslednje kategorije:

Nujno potrebni piškotki: to so piškotki, ki so bistveni za pravilno delovanje naše spletne strani.

Piškotki funkcionalnosti: ti piškotki se uporabljajo za izboljšanje in poenostavitev uporabniške izkušnje. Shranijo lahko na primer podatke o vaših prejšnjih odločitvah ali vaše geslo. 

Analitični in izvedbeni piškotki: ti se uporabljajo za interne namene, da nam pomagajo vam zagotoviti izboljšano uporabniško izkušnjo, npr. za pregled delovanja spletne strani ali za testiranje različnih oblikovalskih idej spletne strani. Pogosto sodelujemo z zunanjimi raziskovalnimi podjetji za izvajanje teh storitev za vas, zato lahko te piškotke ustvari tretja oseba. 

Piškotki ciljne skupine in oglaševalski piškotki: Ti piškotki se uporabljajo za prikaz ustreznih in prilagojenih vsebin (vključno z oglaševalsko vsebino) in tudi za oceno učinkovitosti te vsebine. Ta vsebina je lahko na voljo na naših spletnih straneh ali na spletni strani tretje osebe. Pogosto sodelujemo s tretjimi osebami, da zagotovimo to vsebino, zato lahko nekatere od teh piškotkov ustvari tretja oseba. 

 

8. KAKO LAHKO UVELJAVLJATE SVOJE PRAVICE

Če imate vprašanja ali pomisleke glede obdelave vaših osebnih podatkov, se obrnite na:

Ime: Schrack Technik d.o.o.                         

Poštni naslov: Pameče 175, 2380 Slovenj Gradec               

Telefonska številka: (02) 88 39 200

E-poštni naslov: info(at)schrack.si               

Spletna stran: www.schrack.si

Lahko pa se obrnete tudi na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov:

g. Jure Karpač, varstvopodatkov(at)schrack.si

 

9.SPREMEMBE TEGA PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI

Upoštevati je potrebno, da lahko to politiko zasebnosti kadarkoli posodobimo. Pri obisku naše spletne strani ali uporabi naših storitev velja trenutno aktualna različica izjave o varstvu podatkov.

Zadnjič posodobljeno: 13. april, 2021