Schrack Technik d.o.o.
 • Schrack Design - na voljo različica 4.3.1

  Schrack Design vam nudi enostavno načrtovanje električnih razdelilnikov in omar po zahtevah novega standarda EN 61439.
  Izdelke lahko potem enostavno tudi naročite in si natisnete
  ter shranite dokumentacijo.

Električni razdelilniki in omare: enostavno načrtovanje

Programska oprema Schrack Design omogoča enostavno načrtovanje električnih razdelilnikov in omar po zahtevah standarda. Poleg izdelanih načrtov in izrisanih tokokrogov, lahko preverite segrevanje načrtovanega električnega razdelilnika ali omare po IEC TR 60890 in s tem izpolnite zahteve po EN 61439 (za razdelilnike do 630 A), ter si izdelate dokumentacijo z bazo podatkov v kateri je več kot 10.000 proizvodov.

 • Načrtovanje po EN 61439: V načrtovanem električnem razdeliniku ali omari preverite izgube po mednarodnem tehničnem poročilu IEC TR 60890 in s tem izpolnite zahteve iz standarda EN 61439 (vsak nov prenovljen električni razdelilnik ali omara morata biti skladna s tem standardom).
 • Dokumentacija za dokaz: Vsi bistveni podatki in informacije o projektu ter izbranih izdelkih, vključno z napisno tablico, so zbrani v enem dokumentu, ki ga lahko shranite ter natisnete.
 • Enostavno naročanje: Vi izdelate končni načrt električnega razdelilnika ali omare, mi vam dobavimo izdelke Schrack - z enim klikom vstavite izbrane izdelke v košarico Schrack spletne trgovine.

Prenesi si Schrack Design na svoj računalnik:

S klikom na spodnji gumb si lahko programsko opremo Schrack Design prenesete na računalnik. 

Prenesi na računalnik

Vaše prednosti: Schrack Design

NOVO: verzija 4.3.1

 • V novi verziji programske opreme lahko sedaj opravite registracijo ter obnovite pozabljeno geslo.

Verzija 4.2.

Programsko opremo Schrack Design neprestano razvijamo, saj vam želimo olajšati vaše vsakdanje delo. Najnovejše posodobitve:

 • Seznam izdelkov lahko zmanjšate, tako da se vam ni potrebno daleč prestaviti na drug razdelilnik. 
 • Seznam izdelkov se lahko minimira in tako imate na voljo večjo površino za projektiranje.
 • Izdelke lahko v čelni izgled vstavite iz desne proti levi.
 • Tekste je mogoče poravnati: levo, desno in sredinsko.
 • Standardizirani simbol za lastni izdelek.
 • Novi simboli v enopolni shemi.
 • Dodane bližnjice.

Verzija 4.2. bo samodejno nameščena ob naslednjem zagonu.

6 korakov do električnih razdelilnikov skladnih s standardom

1. izberi izdelke

2. Izračun segrevanja v živo

3. Ustvari čelni izgled

4. Ustvari vezalne sheme

5. Natisni dokumentacijo

6. Naroči izdelke

Program Schrack Design neprestano razvijamo in mu dodajamo funkcionalnosti. Vse to z namenom, da vam olajšamo delo.

Nove funkcije:

- Samodejno kreiranje večpolne sheme: program prepozna zaščitna stikala (RCD, MCB in MCB/RCD) in samodejno ustvari večpolno shemo, ki se ujema s čelnim izgledom.

- Enostavno kreiranje večpolne sheme: za vsak izdelek, ki ga vstavimo v čelni izgled, program vpraša kje morajo biti priključeni.

- Priporočilo primernege razdelilnika glede na seznam izdelkov: izberete vse potrebne izdelke in program vam priporoča primerni razdelilnik. Klikni na "Zamenjaj razdelilnik" in potem izberi "Prikaži samo priporočena ohišja".

- Poleg formata A4 lahko sedaj izberete A3

- Urejanje izdelka v čelnem izgledu: izberite izdelek, uporabite desni klik in v meniju izberite "uredi blok".

- Bližnjice za funkcije: bližnjice lahko urejate v nastavitvah.

- Spremeni vrstni red strani v dokumentaciji: s funkcijo povleci & spusti lahko spremenite vrstni red strani v dokumentaciji.

Na voljo je več kot 10.000 izdelkov, ki jih lahko uporabite za načrtovanje vaših razdelilnikov in omar. Pričnete tako, da prvo izbere ohišje in nato dodate še ostale izdelke, ki so del vašega projekta. 

Za iskanje izdelkov lahko uporabite funkcijo iskalnika. Za iskanje lahko uporabite šifro izdelka, ime izdelka ali ključne besede. Izbirate lahko tudi količine posameznega izdelka. 

Razdelilnik načrtujete tako, da sestavite seznam izdelkov, ki so del projekta. Zelo enostavno lahko dodajate ali menjate izdelke na seznamu. Prav tako lahko spreminjate količino posameznega izdelka.

Če katerega od izdelkov uporabljate pogosto, da lahko označite kot priljubljenega. To storite tako, da kliknete na simbol zvezde ob izdelku. Tako vam bo vedno takoj na voljo za uporabo v načrtovanju.

Omogočen je tudi uvoz izdelkov s pomočjo CSV datoteke. S tem lahko uvozite cel seznam izdelkov s samo enim klikom.

Če želite oblikovati čelni izgled razdelilnika, preprosto povlecite ikone izdelkov na polje za risanje čelnega izgleda in jih vstavite na želeno mesto. Lahko pa kliknete dvakrat na ikono in Schrack Design bo izdelke samodejno vstavil v razdelilnik. Ko se vrstica zapolni, jih samodejno prične vstavljati v novo vrstico. 

Ustvarite lahko enopolno ali večpolno shemo.

Večpolna shema se ustvari samodejno glede na postavitev zaščitnih stikal (RCD, MCB in MCB/RCD) v čelnem izgledu. To funkcijo morate aktivirati v nastavitvah programa. Ko zaključite načrtovanje čelnega izgleda in kliknete za zavihek večpolna shema, vam program samodejno uredi shemo.

Sheme lahko seveda ustvarjate tudi ročno. To storite tako, da kliknete na simbol izdelka na seznamu in ga povlečete na polje za ustvarjanje sheme. Izdelke lahko dodajate na polje tudi s tem, da dvakrat kliknete na simbol izdelka.

Za povezavo izdelkov oziroma linij lahko uporabite ukaz "kotna linija". Ta ukaz vstavi kotni spojnik, ki ga lahko zavrtite s tipko "tab". 

Obstaja več funkcij, ki vam bodo pomagale pri načrtovanju razdelilnika. Na izdelku lahko dodate opombo, ki bo vključena tudi v dokumentaciji.

 

 

Schrack Design računa segrevanje razdelilnika v živo in takoj opozori, če temperatura v razdelilniku preseže dovoljeno vrednost.

Izračun se izvede že pri dodajanju izdelkov na seznam izdelkov. Ko temperatura v razdelilniku preseže dovoljeno vrednost, vas program na to opozori.

Če želite razdelilnik načrtovati tako, da bo v skladu z dovoljenimi vrednostmi, kliknite na ikono, ki je obarvana rdeče (ki opozarja na preseženo temperaturo). Odpre se vam naš vodič, ki vam bo pomagal rešiti to težavo.  

 

Vodič ponuja štiri enostavne korake za načrtovanje razdelilnika, da bo v skladu s standardi. V prvem koraku lahko določite parametre kot so temperatura okolja, način postavitve razdelilnika,... Te vrednosti morajo biti v skladu z razmerami na mestu montaže razdelilnika.

V drugem koraku lahko dodate zbiralke ali prilagodite dolžino prej dodanih zbiralk.

V tretjem koraku lahko dodate ožičenje. Določiti morate presek, način montaže in dolžino kabla.

V četrtem koraku vam bo program priporočal primerni ventilacijski sistem.

Če v vodiču dodate ali spremenite izdelke, bodo te spremembe vidne tudi v seznamu izdelkov.

Dokumentacija, ki jo program pripravi, vsebuje: naslovno stran, čelni izgled, sheme, seznam izdelkov, izjavo o skladnosti, napisno ploščo, izračun segrevanje glede na standard,... 

Dokumentacijo si lahko enostavno tudi natisnete.

Schrack Design vam omogoča hitro in učinkovito tiskanje napisne plošče. Za ta namen priporočamo namizni tiskalnik TC200/TC210. 

Dokumentacijo morate imeti shranjeno za obdobje 10 let. Zato vam omogočamo, da jo lahko shranite tudi v obliki datoteke PDF.

S funkcijo izvoza lahko shranite tudi seznam izdelkov (.xls). 

 

Ko zaključite z načrtovanjem razdelilnika, lahko izdelke zelo enostavno naročite preko spletne trgovine. Kliknite na simbol košarice in program vam bo v vašem uporabniškem računu v spletni trgovini ustvaril projektni seznam z vsemi izdelki.

Vprašajte našo podporo

Za dodatna vprašanja in podporo se lahko obrnete na vašega osebnega svetovalca, na voljo smo pa tudi preko e-mail naslova: digital(at)schrack.si.

Vaša vprašanja bomo obdelali v najkrajšem možnem času in vas kontaktirali.