Schrack Technik d.o.o.

Schrack Design

Opomba: Schrack Design je aplikacija za namizne in prenosne računalnike - ni je mogoče uporabljati na pametnih telefonih ali tablicah!

Schrack Design - programska oprema za načrtovanje razdelilnikov - 100% brezplačno

Schrack Design - programska oprema za načrtovanje razdelilnikov podpira načrtovanje skladno s standardi.

Poleg izdelave čelnega izgleda in eno- in večpolnih shem je mogoče preveriti segrevanje načrtovanega razdelilnika glede na IEC TR 60890. S tem izpolnite in dokumentirate zahteve glede na standard EN 61439 (do 1600A).

Če še niste pričeli z načrtovanjem s Schrack Design ali pa ste že uporabnik, smo za vas pripravili kratke izobraževalne videoposnetke na YouTubu. Poleg tega ponujamo neposredno usposabljanje preko MS teams.

Video izobraževanja


Vaše prednosti

Schrack Design je brezplačen in tako bo tudi ostalo. Prenos in posodobitve programske opreme ter posodobitve knjižnjice izdelkov prejmete popolnoma brezplačno.

Z našimi že v naprej pripravljenimi predlogami si lahko izberete želeni razdelilnik, ga samo prilagodite svojim potrebam in takoj natisnete dokumentacijo ter razdelilnik naročite.

Z ustvarjanjem makrov lahko ustvarite svoje osebne kombinacije izdelkov. Posledično je vse, kar morate storiti, vstaviti makro v svoj projekt in vsi izdelki bodo samodejno vstavljeni v kosovnico.

Samo z izdelavo kosovnice razdelilnika prejmete popolno dokumentacijo, vključno z izračunom segrevanja glede na standard EN 61439.


Več informacij

Prenesi si Schrack Design na svoj računalnik:

S klikom na spodnji gumb si lahko programsko opremo Schrack Design prenesete na računalnik. 

Prenesi na računalnik


Razdelilniki morajo v predvidenem okolju ustrezati naslednjim lastnostim:

  • napetostne vzdržnosti,
  • povišana temperatura,
  • kratkostične vzdržnosti,
  • elektromagnetne združljivosti.

V načrtovanem razdelilniku lahko enostavno preverite segrevanje z metodo določanja dviga temperature nizkonapetostnih stikalnih in krmilnih sklopov z izračunom (IEC TR 60890:2014). S tem izpolnite zahteve standarda SIST EN 61439-1. Omenjeni standard je tudi zahteva tehnične smernice TSG-N-002:2021, Nizkonapetostne električne inštalacije.

Da bo načrtovanje s Schrack Design še hitrejše in učinkovitejše, smo za vas dodali v našo bazo različne predloge. Z enim klikom odprete že izdelan projekt, ki ga potem prilagodite vašim potrebam.

Eno ali večpolna shema se ustvari samodejno glede za zaščitna stikala (RCD, MCB in MCB/RCD) iz čelnega izgleda. Druge izdelke lahko dodate v shemo s pomočjo funkcije "Drag&Drop".

Funkcija makro omogoča, da shranite kombinacijo izdelkov, ki jih pogosto uporabljate skupaj, kot celoto. Tako lahko potem to kombinacijo izdelkov v projekt vstavite le z enim klikom in vam ni potrebno iskati ter vstavljati vsak izdelek posebej. Izdelki se vam potem samodejno dodajo tudi na seznam izdelkov.

Vsi bistveni podatki in informacije o projektu ter izbranih izdelkih, vključno z napisno tablico, so zbrani v enem dokumentu, ki ga lahko shranite ter natisnete.

Dodajte izbrane izdelke v nakupovalno košarico z enim klikom. Ustvarimo čelni izgled, sheme, si izdelamo dokumentacijo in naročimo. Vse to uredimo hitreje kot pa si skuhamo kavo.


Izobraževanja

Schrack Design video izobraževanja

Hitro in enostavno do informacij o glavnih funkcijah programske opreme za načrtovanje razdelilnikov Schrack Design.

K video posnetkom


Kako deluje?

S seznamom izdelkov lahko načrtujete enega ali več razdelilnikov hkrati. Z le nekaj kliki lahko dodate ali zamenjate izdelke ter spremenite količine.

Izdelke lahko definirate tudi kot »priljubljene« z uporabo simbola zvezdice, ki je narisan na desni. Seznam priljubljenih izdelkov se prikaže na levi strani in vam je na voljo tudi za druge projekte.

Možno je tudi uvoziti datoteko CSV. S tem lahko uvozite celoten seznam izdelkov razdelilnika v Schrack Design s samo enim klikom.

Čelni izgled razdelilnika ustvarite tako, da preprosto povlečete in postavite simbole posameznih izdelkov v risalno okno. Te simbole izdelkov najdete na seznamu izdelkov na desni strani izdelka.

Lahko tudi dvokliknete na izdelek na seznamu izdelkov. Dvoklik bo simbol za izdelek postavil takoj za že obstoječi simbol na risalni površini. Prvi simbol morate nastaviti sami.

Izračun segrevanja se opravi v 4-ih korakih:

1. V prvem koraku lahko nastavite vse osnovne informacije o razdelilniku, kot tudi vse podatke o okolici, v kateri bo razdelilnik postavljen.

2. V drugem koraku lahko dodate zbiralke ali pa zamenjate že izbrane. Tudi s tem uravnavate temperaturo znotraj razdelilnika.

3. V tretjem koraku lahko dodate vse vodnike, ki bodo uporabljeni v razdelilniku. S tem bodo vključeni v izračun segrevanja.

4. Če temperatura v razdelilniku presega maksimalno dovoljeno temperaturo, lahko v tem koraku dodate ventilacijo. Programska oprema vam samodejno priporoča ventilator, ki je primeren glede na izračun segrevanja. Izdelke vam doda tudi na seznam izdelkov.

Ustvarite eno ali večpolno shemo za vaš razdelilnik. Tako kot pri čelnem izgledu preprosto povlecite simbol izdelka v okno za risanje. Različne dodatne funkcije omogočajo profesionalno načrtovanje. K izdelku je na primer možno dodati opombo, ki se nato samodejno vnese v dokumentacijo. Možna je tudi povezava linij, kar pomeni, da je možna izvedba tudi večjih projektov. Da bi se izognili prečkanju linij, lahko vse simbole posamezno urejate, premikate in postavljate posamično.

S funkcijo "tiskaj" lahko natisnete dokumentacijo, ki vsebuje tudi protokol izračuna segrevanja v skladu z IEC 890+A1. V tej dokumentaciji boste našli tudi čelni izgled razdelilnika, vezalne sheme, seznam izdelkov, načrt tokokrogov in izjavo o skladnosti.

Na koncu dobite tipsko napisno ploščico z vsemi pomembnimi podatki. To lahko natisnete in vstavite v razdelilnik.

Zdaj, ko je razdelilnik skladen s standardi, lahko vse izdelke, ki jih vsebuje, enostavno naročite v Schrack spletni trgovini. S klikom na nakupovalni voziček se izdelki iz seznama izdelkov dodajo v vaš osebni nakupovalni voziček Schrack Technik spletne trgovine. V spletni trgovini lahko vse izdelke in količine naknadno preverite in po potrebi prilagodite. Zdaj manjka samo še en klik, da svoj razdelilnik naročite.

Pogosta vprašanja

V nastavitvah lahko prilagodite vse osebne podatke in dodate svoj logotip.

Vsakemu izdelki lahko dodate opombo tako, da dvokliknete nanj na risalni površini (čelni izgled ali shema). S tem se odpre okno lastnosti in tam je polje "Opombe".

Ta opomba se nato samodejno prikaže v dokumentaciji.

S klikom na nakupovalni voziček se izdelki iz seznama izdelkov dodajo v vaš osebni nakupovalni voziček Schrack Technik spletne trgovine. V spletni trgovini lahko vse izdelke in količine naknadno preverite in po potrebi prilagodite. 

Lahko kliknete na ikono temperature (na dnu seznama izdelkov) in še enkrat preverite vse podrobnosti razdelilnika z našim vodnikom za izračun segrevanja in nato kliknete tiskanje, lahko pa uporabite ikono v zgornjem levem kotu.

Da, seznam izdelkov je mogoče uvoziti v formatu .csv. V Excelu je potrebno vnesti naslednje podatke: šifra izdelka | količina | opomba.
Ko je tabela ustvarjena, jo je treba shraniti v formatu .csv.
V Schrack Design kliknite na Izdelek > Uvozi CSV in izberite datoteko.


NOVO: verzija 5.2

Da bo Schrack Design še enostavnejši za uporabo, imamo za vas novo posodobitev.

Dodane so bile naslednje izboljšave:

  • Načrt tokokrogov: Še enostavnejše urejanje v pogledu "Tiskaj".
  • Makri: Ko ustvarjate nov makro, ga lahko sedaj dodate v skupino. Skupine lahko ustvarjate in brišete.

Vprašajte našo podporo

Za dodatna vprašanja in podporo se lahko obrnete na vašega osebnega svetovalca, na voljo smo pa tudi preko e-mail naslova: digital(at)schrack.si.

Vaša vprašanja bomo obdelali v najkrajšem možnem času in vas kontaktirali.