Schrack Technik d.o.o.

Varstvo podatkov

Schrack Technik spletna stran uporablja Google Analytics, spletno storitev podjetja Google Inc. (“Google“). Google Analytics uporablja “piškotke”, tekstovne datoteke, ki so shranjene na računalniku uporabnika in omogočajo analiziranje njegove uporabe spletne strani. Podatki, ki jih piškotki generirajo pri uporabi te spletne strani, so posredovani na server podjetja Google v ZDA, kjer so tudi shranjeni.

Če stranka storitve Analytics zahteva anonimizacijo naslova IP, storitev Analytics anonimizira naslov takoj, ko je to tehnično izvedljivo, in na čim bolj zgodnji stopnji zbiralnega omrežja. Funkcija anonimizacije IP-ja v storitvi Analytics nastavi zadnji oktet naslovov IP uporabnikov različice IPv4 in zadnjih 80 bitov naslovov IPv6 v pomnilniku na vrednosti nič kmalu po tem, ko so bili poslani v zbiralno omrežje storitve Analytics. V tem primeru na disk nikoli ni zapisan popoln naslov IP.

Na tej strani je aktivirana funkcija anonimizacije naslova IP. Google uporablja in obdeluje s piškotki zbrane podatke na zahtevo operaterja spletne strani, da analizira uporabo spletne strani s strani uporabnikov.

IP naslov, ki je uporabljen v Google Analytics, se ne bo združeval z drugimi podatki, ki jih shranjuje Google. Vsak uporabnik lahko prepreči shranjevanje piškotkov s pravilnimi nastavitvami v brskalniku. Če uporabnik to stori, se lahko zgodi, da mu vse funkcije, ki jih spletna stran ponuja, ne bodo na voljo. Uporabnik lahko prepreči zbiranje podatkov preko piškotkov s strani podjetja Google s tem, da si namesti v brskalnik naslednji program:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Schrack Technik spletna stran avtomatsko zbira določene podatke uporabnika za namene administracije, statistike in izdelave varnostne kopije. Ti podatki vključujejo:

  • ime ponudnika internetnih storitev
  • v nekaterih primerih verzijo brskalnika
  • podatke o operacijskem sistemu na računalniku
  • podatke o spletni strani, ki jo je uporabnik obiskal pred obiskom Schrack spletne strani
  • strani, ki jih je uporabnik obiskal na Schrack spletni strani
  • v nekaterih primerih tudi iskalne pojme, ki jih je uporabljal uporabnik, da je našel Schrack spletno stran

Ti podatki lahko omogočajo identifikacijo posameznih obiskovalcev spletne strani. Osebni podatki pa v tem kontekstu niso obdelani. Takšni podatki se uporabljajo samo v anonimizirani obliki. Če Schrack prenese anonimizirane podatke zunanjim ponudnikom storitev, zagotavljajo tehnični in organizacijski ukrepi, da je prenos podatkov skladen z določili uredbe o varstvu podatkov.

Piškotki se uporabljajo za namene izboljšanja uporabniške izkušnje na Schrack spletni strani. Piškotki so del podatkov, ki so začasno shranjeni s strani brskalnika na trdi disk računalnika, ki ga uporablja uporabnik in so potrebni za uporabo Schrack spletne strani. Podatki, ki jih zbirajo piškotki, se uporabljajo za nadzor seje, zlasti za namene izboljšanja navigacije in celotne uporabniške izkušnje na spletni strani. Poleg tega se piškotki uporabljajo za prepoznavanje t.i. uporabniških podatkov. To se nanaša na naslednje podatke:

  • obiskane strani na spletni strani
  • prenosi 

Ti podatki so delno povezani z identifikacijsko številko uporabnika in/ali e-mail naslovom uporabnika, kar omogoča identifikacijo uporabnika. Podatki, ki so zbrani v procesu, vsebujejo podrobnosti o vedenju kupca in so shranjeni za namene oglaševanja, trženja in distribucije ter za optimizacijo spletne strani. Podatki o uporabniku se ne posredujejo tretjim osebam.

Uporabnik lahko to uporabo podatkov prepreči s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Če uporablja spletno mesto brez spreminjanja nastavitev, se izrecno strinja z uporabo podatkov, kot je opisano zgoraj.

Schrack Technik skrbno varuje vse podatke o uporabnikih in tako izvaja vse potrebne varnostne ukrepe za zaščito podatkov o uporabnikih pred izgubo, zlorabo ali spremembami. Pogodbene stranke, ki imajo dostop do podatkov o uporabnikih za namene opravljanja storitev v imenu podjetja Schrack, so pogodbeno zavezane, da te podatke hranijo v tajnosti in jih ne smejo zlorabiti. V tem kontekstu se uporabnik strinja s prenosom svojih osebnih podatkov do pogodbenih strank podjetja Schrack za namen obdelave. Podatki bodo v vsakem primeru skrbno varovani.

Če uporabnik odda osebne podatke po lastni presoji, zlasti za potrebe naročila v spletni trgovini, jih bo Schrack uporabljal za namene izpoljnjevanja pogodbenih obveznosti. Poleg tega bodo osebni podatki, ki jih odda uporabnik, vneseni v bazo podatkov, ki jo bo Schrack uporabljal za namene oglaševanja in trženja.

Če Schrack posreduje osebne podatke zunanjim ponudnikom storitev, se sprejmejo tehnični in organizacijski ukrepi, ki zagotavljajo, da je prenos podatkov skladen z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov.

Vse shranjene podatke bo Schrack izbrisali po izteku zakonsko ali pogodbeno določenega obdobja hrambe podatkov in pod pogojem, da jih Schrack ne potrebuje več. Uporabnik lahko kadar koli zahteva informacije o shranjevanju ter obdelavi njegovih podatkov in/ali njihov izbris. Prosimo vas, da naslovite vse zahteve v tem kontekstu na shop(at)schrack.si. Uporabnik lahko kadar koli prekliče svoje soglasje glede uporabe njegovih osebnih podatkov v prihodnosti (prav tako na shop(at)schrack.si).

Zbiranje in posredovanje podatkov:
Podatke lahko objavite po vsem svetu z uporabo gumba Google +1. S pritiskom na gumb Google +1 lahko vi in ​​drugi uporabniki prejemate prilagojene vsebine od Googla in naših partnerjev. Google hrani podatke, ki ste jih uporabili z gumbom + 1 ter podatke o spletnem mestu, ki ste si ga ogledali, ko ste pritisnili gumb +1. Vaše oznake + 1 se lahko prikažejo kot sklici skupaj z imenom profila in vašo fotografijo v Googlovih storitvah, na primer v rezultatih iskanja ali v vašem profilu Google ali na drugih pletnih mestih in oglasih na internetu.

Google beleži podatke o vaših dejavnostih +1, da bi lahko izboljšal Googlove storitve za vas in druge. Če želite uporabljati gumb Google +1, potrebujete javni Google profil, viden po vsem svetu, ki mora vsebovati vsaj ime, ki ste ga izbrali za profil. To ime bo uporabljeno pri vseh Googlovih storitvah. V nekaterih primerih lahko to ime nadomesti drugo ime, ki ste ga uporabili za skupno rabo vsebine prek vašega Google računa. Identiteta vašega Googlovega profila se lahko prikaže uporabnikom, ki poznajo vaš e-poštni naslov ali katere koli druge identifikacijske podatke.

Uporaba zbranih podatkov:
Poleg zgoraj opisanih namenov uporabe, bodo podatki, ki ste jih generirali, uporabljeni v skladu z veljavno Googlovo politiko zasebnosti. Google lahko objavlja skupne statistične podatke o dejavnostih +1 uporabnikov in/ali jih lahko prenese na uporabnike in partnerje, kot so založniki, oglaševalci ali partnerske spletne strani.

V našo spletno stran so vgrajene tudi nekatere funkcije, ki jih ponuja Twitter. Te funkcije ponuja podjetje Twitter Inc., Twitter, Inc. 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA.

Z uporabo ponujenih funkcij Twitter-ja se podatki o obisku spletne strani povežejo z vašim Twitter računom in so tam vidni drugim uporabnikom.  V tem procesu se podatki prenesejo tudi na Twitter. Upoštevajte, da kot lastniki spletne strani nismo obveščeni o vsebini prenesenih podatkov in njegovi uporabi s strani Twitterja. Za dodatne informacije si oglejte spletno stran Twitter-ja na naslovu http://twitter.com/privacy.

Nastavitve zasebnosti za Twitter lahko spremenite v nastavitvah računa na naslovu twitter.com/account/settings.

Če želite uporabljati različna orodja, ki jih ponujamo, morate vnesti podatke za prijavo v spletno trgovino. Ta orodja so opremljena s funkcijo sledenja, ki omogoča merjenje v kolikšni meri se uporabljajo in za potrebe razvoja orodja. Funkcija sledenja prenaša statistične podatke o uporabi, ki so povezani z uporabnikom, na podjetje Schrack. Z uporabo orodij se strinjate z zgoraj omenjeno uporabo podatkov. Podatki se ne posredujejo tretjim osebam.