Schrack Technik d.o.o.

Samooskrba z izrabo sončne energije

Fotovoltaika je ena od najhitreje rastočih gospodarskih panog v svetu. To je seveda logično, kajti razpolagamo z neomejenim kapitalom, in to je sončna energija. V treh urah sonce pošlje na zemljo toliko energije, kot jo človeštvo potrebuje za obdobje enega leta. Nobenega dvoma ni, da je sončna energija vir energije prihodnosti.

V Skupini Schrack Technik kot uveljavljen partner na področju nizkonapetostne elektrotehnične opreme v zadnjih letih sledimo razvoju fotovoltaike. Naša prednost je v celoviti ponudbi opreme, ki je potrebna pri gradnji fotonapetostnega sistema.

Uredba o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije

Skladno z novo Uredbo o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije (Ur. l. RS, št. 17/14 in 81/15) priključna moč naprava za samooskrbo (v kW) ne sme presegati 0,8-kratnika priključne moči odjemnega mesta. Če je vrednost glavne varovalke stanovanjske hiše 3 x 20 A, pomeni da je maksimalna priključna moč fotonapetostne elektrarne 11,2 kW. Moč fotonapetostne elektrarne moramo prilagoditi dejanski porabi električne energije našega objekta.