Schrack Technik d.o.o.

Patchfinder - sledilna naprava

LED spajalni kabli s sledilno napravo

Patchfinder - sledilna naprava za mrežo

Pri načrtovanju in prvi inštalaciji strukturiranega ožičenja se veliko časa posveča logični strukturi. Ob zagonu so spajalni kabli v mrežnih omarah lepo speljani in podrobno dokumentirani. Sledenje je jasno. Tekom časa se spremenijo zahteve in potrebe in temu primerno se spreminja ožičenje. Takrat se ponavadi pozabi na dokumentacijo in nastane kaos pri sledenju. Tako pri povezovanju, ki povezuje več omar (kot npr. v računalniških centrih), lahko le še s težavo najdemo konce spajalnih kablov. Posledica je izguba časa in pogosto tudi izguba podatkov zaradi napačnega priklopa.

Rešitev: SCHRACK LED spajalni kabel v kombinaciji s sledilno napravo za LED spajalne kable (patchfinder). Izklop napačnega spajalnega kabla je tako stvar preteklosti. Tudi po pogostih spremembah je varno sledenje še vedno zagotovljeno.

Za profesionalce

Patchfinder za patch kable

SCHRACK LED spajalni kabli so primerni za prenose podatkov do 10 Gigabit Ethernet in pasovno širino 500MHz.

SCHRACK LED spajalni kabel s svetilno funkcijo in sledilna naprava za LED spajalne kable (patchfinder) (šifra: HLEDTOOL) dobesedno omogočata "razsvetlitev" v mrežnih omarah. Na hrbtni strani konektorjev LED spajalnega kabla se nahajata dva kontakta za sledilno napravo (patchfinder) za LED spajalne kable.

S priklopom naprave za sledenje za LED spajalne kable (patchfinder) na odprtini pričnejo zaščitni tulci na obeh koncih kabelskih konektorjev svetiti rdeče. Prenos podatkov ob tem seveda ostane zagotovljen. Za optimalno identifikacijo imamo na razpolago tri načine obratovanja: konstantno sveti, počasi ali hitro utripa. Tako je zagotovljena sledljivost tudi med kompleksnimi sistemi ožičenja.

Dodatno pomoč pri prepoznavanju nudijo tudi oznake različnih barv (šifra: HLEDCLIPx). Različne funkcije lahko enostavno in fleksibilno označujemo z barvami: modra, rdeča, rumena in zelena.