Schrack Technik d.o.o.
  • Senzorji gibanja in prisotnosti Theben

Varčevanje z energijo, eleganca in učinkovitost - to odlikuje serijo Theben

Senzorji gibanja in prisotnosti so posebej zasnovani za vklop LED razsvetljave. S tem omogočajo učinkovito varčevanje z energijo. Poleg tega, da so izdelki prijazni okolju, je bila serija "thePrema" večkrat nagrajena zaradi svoje estetske zasnove.

Kakšna je razlika med senzorji gibanja in senzorji prisotnosti?

Razlika med senzorji gibanja in prisotnosti je v občutljivosti senzorjev. Senzorji prisotnosti imajo bistveno bolj občutljive senzorje kot senzorji gibanja, saj registrirajo tudi najmanjše premike. Občutljivi senzorji prisotnosti enakomerno razdelijo območje zaznavanja na maksimalno 1000 območij. Območja se kot šahovnica raztezajo čez celotno območje zaznavanja. Senzorji registrirajo tudi najmanjše gibe kot je tipkanje na tipkovnici. Senzor gibanja pa registrira samo večje spremembe v prostoru.

Druga razlika med senzorji gibanja in prisotnosti je v pogostosti zaznavanja nivoja osvetljenosti v prostoru. Senzor gibanja zazna nivo osvetljenosti samo enkrat, ko vklopi razsvetljavo zaradi premikanja v prostoru. Čeprav se nivo osvetljenosti v prostoru čez čas spremeni, ostaja razsvetljava vklopljena. Senzor prisotnosti pa redno zaznava nivo osvetljenosti in če je nastavljena vrednost osvetljenosti presežena, razsvetljavo ugasne. Tudi, če zazna gibanje v prostoru. S tem vam omogoča varčevanje z energijo.   

Izdelki v spletni trgovini

Katalog s tehničnimi informacijami