Schrack Technik d.o.o.
  • Senzorji gibanja in prisotnosti

Senzorji gibanja - mali pomočniki za vsakdanje življenje

Senzorje gibanja poznamo iz vsakdanjih situacij, v katerih nam ti mali pomočniki olajšajo življenje. Ne glede na to, ali gre za poslovne pisarne ali zasebne zgradbe, senzorji gibanja varčujejo z električno energijo in zmanjšujejo uporabo stikal. To pa zagotovo ni edina funkcija senzorja gibanja.

Senzorji gibanja z inovativno tehnologijo

Posebno pozornost je treba nameniti visokemu zagonskem toku LED žarnic. Naši senzorji gibanja premagajo ta izziv z volframovimi kontakti (16 A visokozmogljivi rele). Rele se vklopi v trenutku, ko napetost preide skozi ničlo in tako zagotovi rahel vklop.

  • Čas zakasnitve izklopa, vrednost lux in samodejno ali polavtomatsko delovanje je mogoče nastaviti neposredno na senzorju gibanja z vgrajenim potenciometrom ali daljinskim upravljalnikom.
  • Zahvaljujoč tovarniškim nastavitvam so pripravljeni za takojšnjo uporabo.

Senzorji prisotnosti

Zahvaljujoč svojim pametnim senzorjem, ki trajno merijo trenutno svetlost in prisotnost v določenem časovnem obdobju, so senzorji prisotnosti idealni za pogosto obiskane kraje, kot so pisarne, hodniki ali javni prostori.

V teh prostorih je poseben poudarek na estetiki, ki ne sme biti moteča. Zaradi majhne višine namestitve, elegantnega dizajna in kompaktnega ohišja, so naši senzorji idealna rešitev za vse zahteve, ki so pred vami.

Poleg naštetega nudijo senzorji prisotnosti dodatne prednosti zaradi svoje vsestranske tehnologije, kot je kombinacija s KGH območjem. Tako lahko senzor poleg zaznavanja prisotnosti dodatno nadzoruje prezračevanje ali klimatsko napravo.