Schrack Technik d.o.o.
  • RCD stikala PRIORI

Inovacija ima prednost

Lansirali smo novo serijo RCD stikal imenovanih PRIORI, kateri glavna prednost je stalen prikaz napak preko LED diod na ohišju. Tako imamo stalen vpogled v stanje inštalacije in naprav povezanih na njo.

Nova digitalna RCD stikala serije PRIORI poleg tega, da ščitijo ljudi, omogočajo tudi nadzor nad inštalacijo. Na primer, stikalo PRIORI lahko s pomočjo zvočnega ali vizualnega alarma opozori pred diferenčnim tokom še preden bi lahko ta ohromil celotno inštalacijo.

IEC/EN 61008 standard za RCD stikala določa, da se morajo izklopiti, ko diferenčni tok dosega od 50% do 100%. Klasična RCD stikala povzročajo že ob nižjem diferenčem toku nepotrebna izklapljanja. Problem inštalacije lahko tako iščemo in popravimo šele po izklopu. Serija PRIORI povzroča bistveno manj nepotrebnih izklapljanj, nam omogoča nadzor in pravočasno odpravljanje napak.

Ko je diferenčni tok med 0% in 30%, na stikalu gori zelena luč in signalizira, da je z inštalacijo vse v redu. Rumena luč se prižge, ko je diferenčni tok med 30% in 50%. To pomeni, da je diferenčni tok v porastu. Stikalo PRIORI se v tem delu ne bo po nepotrebnem izklopilo. Ko zagori rdeča luč, nam signalizira, da je inštalacija "v stanju alarma". Tudi ob tem se stikalo PRIORI še ne izklopi po nepotrebnem, ampak se izklopi šele tedaj, ko je diferenčni tok nad 90%.

Strele ali katere druge kratkotrajne motnje ne privedejo do nezaželenega izklopa, kar je posledica optimiziranega praga izklopa napetostne neodvisnosti tipa G (časovni zamik vsaj 10ms).

K izdelku v spletni trgovini

Številne dodatne pametne funkcije

  • Nadzor: preventivne informacije
  • Integrirani pomožni kontakt: signalizacija stanja sistema
  • Tip A (odzivanje na nastanek impulznih izmeničnih diferenčnih tokov, ki se pojavijo nenadoma ali počasi rastejo)
  • Izvedba: G i S
  • Testni interval: 1 x letno
RCCB zaščitna stikala
RCCB zaščitna stikala

Vas zanima kaj pomenijo oznake na RCCB zaščitnih stikalih? Kliknite na članek in si preberite več.

TYTAN®- glavna zaščita
TYTAN®- glavna zaščita

Vse o seriji TYTAN®- glavna zaščita pri Schrack. Preberite si več o uporabi, funkcijah in veliko več.

Schrack Technik prenapetostna zaščita
Schrack Technik prenapetostna zaščita

Schrack Technik ponuja kakovostne izdelke prenapetostne zaščite za vse tri razrede (T1-B, T2 –C in T3-D) zaščite.